Materiaalgebruik

De kraaltjes en onderdelen van de sierraden worden met zorg uitgezocht en zijn van een goede kwaliteit. De goudkleurige onderdelen zijn van RVS (stainless steel) of DQ metaal (zie hieronder de uitleg van de twee metaalsoorten).

Stainless steel kan gebruikt worden in water (zonder chloor of andere chemische middelen), maar ik adviseer zelf altijd om de sierraden niet om te doen met slapen en douchen. Dit om de sierraden zo lang mogelijk mooi en goed te houden.

Mocht er onverhoopt toch iets niet zijn zoals het hoort, dan kunt u contact opnemen via info@by-jiva.nl of via het contactformulier op de pagina Contact.

 

Stainless steel

Stainless steel, ook wel RVS (roestvrij staal) genoemd, is een materiaal dat in principe niet verkleurt en waarbij de kans op een allergische reactie nihil is. Ook is stainless steel volledig recyclebaar.

 

DQ metaal

DQ staat voor Designers Quality en dit is een keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt.  DQ staat voor een hoogstaande Europese kwaliteit. DQ-metaal is helemaal nikkelvrij. dus geschikt voor mensen met een nikkelallergie. De platings van DQ-metaal zijn gemaakt van écht zilver en goud en daardoor blijven ook deze metalen erg lang mooi. Desondanks is DQ-metaal een onedel metaal (in tegenstelling tot RVS) en kan het onder invloed van buitenaf verkleuren. Dit is per persoon verschillend en heeft te maken met de PH-waarde van de huid en hoe je verder met de sieraden omgaat.

 

Polymeer klei

De klei-sieraden zijn gemaakt van polymeerklei. Dat is een licht en duurzaam materiaal.

Wanneer je de sieraden laat vallen of wanneer ze ergens in de verdrukking komen, dan kunnen ze beschadigen of stuk gaan. Zorg er dan ook voor dat je zorgvuldig en voorzichtig om gaat met de oorbellen (stop ze bijvoorbeeld niet los in je handtas of toilettas). 

Zorg er ook voor dat de polymeerklei sieraden niet te nat worden of in aanraking komen met chemisch of cosmetische producten. Ga er dus niet mee douchen of zwemmen en doe ze pas in nadat je parfum, haarlak en/of andere producten hebt gebruikt.

Mochten de sieraden vuil zijn of sporen van make-up hebben opgelopen, veeg ze dan met een schoon doekje en klein beetje water schoon.